Disneyland after dark..

– eller som Tivoli efter stängningsdags. Eller bara nyckeln till paradiset. Dagligen kallad Himmelsberga 🙂
Någorlunda så kändes det, när jag idag fann kuvertet med mitt namn på och en nyckel i. Ingen koppling till det danska rockbandet DAD, bara en museidröm.
Nyckeln passade hänglåset i Svinhuset, utställningslokalen där BrickbandMuseum ska ställa ut alla brickbanden april-oktober 2021. Där stod jag, ensam, på det stora området som Ölands Museum Himmelsberga är. Men jag kända mig inte ensam för det fanns massor med blommor – och solen sken. Jag var på uppdrag.
Lokalen behövde lite kärlek efter vinterperioden, det var spindelnät högt uppe i taket, och golvet behövde svepas. Jag hade med lite ställ som det ska hänga brickband på, och de två vita utställningsdiskar skulle placeras.
Att bygga upp en utställning är ingenting jag har lärt. Jag använder bara mina känslor, eftersträvar harmoni, skönhet, kanske humor. Om jag mår bra i rummet, kommer nog andra göra detsamma.
Dethär är ju ingenting att visa upp, kan du tänka.. Nej, om 2 veckor är det nånting att visa! (öppningsdag 2 april), men jag vill gärna att man kan följa med i processen, och jag vill dela med mig av det som gör mig glad 🙂
Museidirektör för BrickbandMuseum
/Malene

Alla solglada vårvinterblommor!
Drömmer om att sy Världens Största Brickband och hänga upp det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *