Brickbands-boost

Att få ställa ut Nordens största samling av brickband på Ölands ‘nationalmuseum’ Himmelsberga, har gett museidirektören – och brickbanden – ett boost!
På invigningsdagen 25/7 2020, kom det lika många gäster som det gjorde hela första lilla säsongen i Skåne 2018, nämligen 50 pers. Att utställningen är en del av något större, väletablerat, hjälper mycket.
Brickbanden mår bra i rummet med vita väggar, spotlights och högt i tak. Många besökare har blivit tagna av alla färger och mönster och det stora arbete kvinnor har lagt ner på vackra broderier mm. En gäst, kvinna i 60års-åldern, berättade att i barndomshemmet, var det ingenjörspappan som broderade – han slappnade av på kvällarna med detta handarbete. Tyckte också om historien från en annan gäst, om mormor som blev arg när barnbarnen (gästen + syster) drog brickbandet i var sin riktning. Ser du också bilden för din inre syn? 🙂
Många sa att dom skulle hem och hänga upp sitt brickband som har legat nånstans i källaren. Det gladde mig extra! Brickor ska hänga i brickband. Många lät sig inspireras av utställningen, till att hänga upp annat också.

Brickband.Museum stannar på Himmelsberga på Öland fram tills söndag 13 september 2020. Jag kommer va där ibland, om du tycker vi ska träffas på Himmelsbergas kaffestuga-/trädgård, så säg till!
Här kommer mina foton samt artikeln som trycks i tidningen Barometern idag 27/7.
<3 Malene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *